Recepty s pomeranči

1. února 2008 v 16:20 | orange-lover |  ORANGES
Jak vařit s pomeranči? Pár bezva receptů pro milovníky dobrých jídel :D
Pomeranče
Krůtí prsíčka s pomeranči
Ingredience: 2 plátky krůtích prsíček, 1 pomeranč, sůl, pepř, 2 plátky anglické slaniny, 2 snítky tymiánu, pepř, 2 lžíce žervé, 1 lžíce sekaných bylinek

Postup: Prsíčka omyjeme a naklepeme. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Měsíčky pak zbavíme průhledné slupky. Z tymiánu otrháme lístky. Bylinky rozmícháme s žervé a potřeme tím z jedné strany osolená a opepřená prsíčka. Poklademe pomeranč a posypeme tymiánem. Prsíčka srolujeme a obalíme slaninou. Vše pevně zavážeme provázkem. Vše zprudka orestujeme a grilujeme zhruba 20 minut. Před podáváním vyjmeme nit a zalijeme vypečenou šťávou. Podáváme s jakoukoliv přílohou.

↓↓↓ další recepty

Těstoviny s omáčkou z pomerančů a avokáda
Ingredience: Balíček těstovin, 2 pomeranče, 2 zralá avokáda, 4 stroužky česneku, 1 malá cuketa, ½ lžičky mleté skořice, 1 lžička kremžské hořčice, sůl, pepř, nudličky pomerančové kůry, 1 lžičky citrónové šťávy

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím smícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, šťávu z pomerančů, nakrájená avokáda a hořčici. Vše dochutíme solí, pepřem a smícháme s těstovinami.

Plněná kuřecí prsíčka
Ingredience: 500g kuřecích prsíček, 2 pomeranče, 2 jablka, ol. olej, bobkový list, hrnek bílého vína, hladká mouka, šťáva z jednoho pomeranče, sůl, pepř, petrželka

Postup: Kuřecí prsíčka nařízneme a připravíme si kapsu. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Do kapsy pak vetřeme trochu soli, pomeranč, kousky jablek, bobkový list a kousek petrželky. Vše posolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Kapsu uzavřeme párátkem a dáme smažit na pánev. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Maso vyjmeme a do vypečené šťávy přidáme nastrouhanou kůru a šťávou z jednoho pomeranče. Chvilku povaříme, přidáme trochu vody a dle libosti zaprášíme moukou. Když je omáčka hotová maso naporcujeme a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborem.

Salát z pomeranče a kiwi
Ingredience: 2 pomeranče, 2 kiwi, 1 tvaroh, 2 lžíce jader pomerančů

Postup: Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Dílky zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky. Kiwi také oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Nasekané ořechy smícháme s tvarohem a šťávou. Vmícháme kiwi, pomeranč a můžeme podávat.

Kachna na pomerančích
Ingredience: 1 kachna, 3 pomeranče, snítka tymiánu, olivový olej, sůl, pepř

Postup: Očištěnou kachnu osolíme a opepříme. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na menší kousky. A neplníme jím kachnu. Takto připravenou kachnu vložíme do pekáče s rozehřátým tukem. Kachnu v troubě s obou stran opečeme a po chvilce posypeme tymiánem. Před vyjmutím přidáme do vypečené šťávy nastrouhanou kůru a šťávu ze dvou pomerančů. Podáváme na porce nakrájené maso přelité šťávou.

Hovězí na pomerančích
Ingredience: 600g hovězího, 4 zralé pomeranče, ol. olej, 3 cibule, 2 rozmačkané stroužky česneku, 2 lžíce kari, 4dcl vývaru, 2 lžičky škrobu, máta peprná, 1 jogurt, půl okurky

Postup: Na rozpáleném oleji osmahneme na čtvrtky nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, najemno nakrájené maso, vývar, kari a podusíme na mírném plameni. Mezitím vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů. Smícháme s moučkou, nastrouhanou kůrou z 1 pomeranče a přidáme k masu. Zbylé pomeranče oloupeme, odstraníme průhlednou dužinu, nakrájíme a přidáme na pánev. Jogurt, nastrouhanou okurku a mátu smícháme a podáváme k masu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 pepik pepik | 11. dubna 2008 v 21:01 | Reagovat

ty rikas, ze nejsi zadny prcek, ale mela ses teda hrozne :-D

2 pepik pepik | 11. dubna 2008 v 21:02 | Reagovat

teda hctel jsem rict, ze jsi mala, a ne ze si se mela

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.